Je kan zelf de achtergrondkleur van de pagina instellen.

   
                        HOME        

DE MORGEN        cultuur & media                                donderdag 24 juli 2008

Tattoos voor geletterde mensen

Tattoos
Hartjes en zeemeerminnen zijn niet meer in trek bij tattoofans. Steeds meer mensen kiezen voor teksttatoeages.

BRUSSEL De nieuwste hype in de tattoowereld zijn tatoeages van teksten. In  Engeland zijn er al heelder blogs gewijd aan originele tattooteksten en ook België lijkt ervoor te zwichten, zegt Gina van de Kant van de Belgische Bond van Tatoeëerders. "Sommige mensen willen een stuk uit een boek op hun lichaam, maar de meesten houden het bij eenregelige teksten", zegt ze. "Carpe diem en andere Latijnse teksten zijn populair, maar ook teksten uit films of boeken komen voor."

Op de blog contrariwise.org en op fotosite flickr.com staan tal van teksttatoeages. Mensen met twaalf regels dialoog uit de film  Fight Club op hun rug, met een tekst van de The Beatles op hun buik of woorden aan de binnenkant van hun onderlip.

Van de Kant kan verklaren waarom hartjes en zeemeerminnen hebben afgedaan. "Een tekst is veel expressiever en to the point dan een hartje of een symbolische tribal. Mensen zijn nu veel directer en willen duidelijk laten zien: "Kijk, dit ben ik echt", zegt ze. Van de Kant heeft geen catalogus met standaardteksten. "Mijn klanten moeten zelf een tekst zoeken die bij hen past. De meeste mensen vinden hun inspiratie op internet. "In overleg met de tatoeëerder bepaalt die klant het lettertype, de grootte en de plaats van de tekst. "Papier en huid zijn heel verschillende materies. Ingewikkelde letters kun je niet heel klein gaan maken want dan worden ze onleesbaar", zegt van de Kant.

Hierboven vindt u een bloemlezing van de beste, vreemdste en meest inspirerende tatoeages van de site contrariwise.org en flickr.com (CAV)